Örnek Resim

Türkiye İle Güney Kore Arasında 'Kardeş Gümrük' Protokolü

2 Yorum

Türkiye ile Güney Kore gümrük alanında güç birliğine gidiyor. İki ülke arasında imzalanan Ankara ve Seul Gümrükleri Kardeş Gümrük Protokolü, teknik alanda ortak faaliyetler yürütülmesini öngörüyor.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ziya Altunyaldız ve Güney Kore Gümrük İdaresi Başkanı Yungsup Joo tarafından parafe edilen protokol, deneyim aktarımına imkân tanınıyor. Bu çerçevede Koreli uzmanlar, gelecek ay Ankara’da muhatapları ile temasta bulunup birikimlerini anlatacak.
Serbest Ticaret Anlaşması (STA)’nın yürürlüğünün ardından gümrük idarelerinin görev ve sorumlulukları bağlamında Türkiye ile Güney Kore ortak faaliyetler yürütecek. Ticaretin artması, sorunların aşılması adına diyalogda bulunacak. Ayrıca ülkeler tarafından karşılıklı olarak gümrük müşavirleri atanacak. Uyuşturcu ve kaçakçılıkla mücadelede ortak projeler hayata geçirilecek. Süratli kargo ve Tax Free’de Güney Kore’den daha fazla destek alınacak.
Ankara ve Seul Gümrükleri Kardeş Gümrük Protokolü’nün imza töreninde söz alan Müsteşar Ziya Altunyaldız, Türkiye ile Güney Kore’nin ticari bağlarının güçlendiğini vurguladı. Gümrük idaresi olarak bilişime önem verdiklerini belirten Altunyaldız, “Bu çerçevede süratli kargo sisteminin yanında yolcu ile Tax Free olarak anılan vergi muafiyeti ve işlemlerini elektronik ortamda oluşturma kararı aldık. Güney Kore’de uygulanan sistem buna uygundu. Oraya gidip sistemi inceleme imkânı bulduk. Gelecek günlerde zannediyorum oradan bir teknik heyet de buraya gelecek.” dedi.
Yeni sistem ile yolcuların kendileri gelmeden bilgilerinin geleceğine işaret eden Ziya Altunyaldız, riskleri belirleyip her türlü kaçakçılığın önüne geçeceklerini duyurdu. Altunyaldız, Türkiye ve Güney Kore arasında imzalanacak STA’nın yürürlüğünün ardından ortak faaliyetlerin yapılacağını, ticaretin artması, sorunların aşılması adına görüşmelerde bulunulacağını da ifade etti. Gümrük Müsteşarı, ülkeler arasında karşılıklı gümrük müşavirlerinin atanacağını da bildirdi.
Güney Kore Gümrük İdaresi Başkanı Yungsup Joo ise ülke olarak Türkiye’nin her daim yanında olduklarından söz etti. Ankara ve Seul Gümrükleri Kardeş Gümrük Protokolü’nün imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Joo, anlaşma ile ülkeler arası ticaretin artacağını kaydetti.

2 yorum

Popüler Oyun Sitesi olarak vermiş oldugunuz bu haberi okuduk. Gerçekten çok memnun kaldık. Teşekkür ediyoruz.

Merhabalar,

Ben Guney Korede bulunan sirketim adina sizi takip ediyorum. Degerli bilgileriniz icin tesekkurler.

Yorumunuz için Teşekkürler. Yorum için açıklama